Menü

Édes és sós hűsítő nyári levesek

A kánikulai időszakban kisebb az étvágyunk, mint máskor, ráadásul a forróságban - még ha tudományos kutatásokból tudjuk is, hogy egy meleg ital jótékony hatású - bizony jobban esik egy jéghideg üdítő, vagy hűtőhideg leves. Egy könnyű krémleves vagy gyümölcsleves előételként, de akár egy teljes ebédként is megállja a helyét nyári időszakban.

Milyen vízzel igyuk a kávét?

Elsőre igen furán hangozhat a kérdés, hogy vajon milyen vízzel isszuk a kávét. De jobban belegondolva igencsak meghatározó lehet az íz szempontjából. Rengeteget foglalkozunk azzal, hogy milyen legyen a pörkölés, a kávé maga, vagy, hogy melyik a legjobb kávéfőző, de fordítunk-e figyelmet arra, hogy a víz, ami a kávénk legnagyobb részét adja, milyen minőségű?

Hurrá, itt az uborkaszezon

Nyáron egy kicsit mindenki kevesebbet és könnyebben étkezik, mint az év többi részében, de az uborka nem csak könnyű, hanem egészéges is, főleg ilyen nagy melegben.

Smoothie mint napindító

Nem tudod, hogy mit egyél reggelire vagy épp mivel dobd fel az ebéded? Szeretsz kísérletezni az ízekkel? Szeretnél egészségesebben élni, de nem tudod megenni a zöldségeket magában? Akkor a tökéletes választás számodra egy frissítő smoothie, amit otthon is könnyen el tudsz készíteni.

Görögdinnyés receptek

Afrika déli részéről származó gyümölcs, onnan terjedt el Kínába, majd Európába.
Nem ismert, hol termesztették először, de a legkorábbi feljegyzett görögdinnye szüret nagyjából 5000 évvel ezelőtt a dinasztikus Egyiptomban történt, hieroglifával is megörökítették. A növényt gyakran helyezték fáraók sírkamrájába élelemként a túlvilágra

Házi szörp receptek

Tartsd be az alapszabályokat, és ha jól csinálod, lefőzhetetlen leszel a befőzésben! A lekvárok és dzsemek mellett szörpöket is készíthetsz házilag, amelyek sokkal finomabbak lesznek, mint a bolti változatuk!

Villámgyors epres édességek

Indul az eperszezon, a piacok standjain hétről hétre nagyobb számban jelenik meg a hazai földeken termesztett, ízletes gyümölcs. A népszerű bogyós gyümölcsnek mintegy 600 fajtáját tartják számon, és a források alapján már több mint kétezer éve fogyasztja az ember. Nem sokan tudnak nemet mondani az illatos finomságnak, az eper ráadásul nemcsak íze, de egészségünkre gyakorolt hatása miatt is értékes élelem.

Frissítő fagylalt receptek házilag

A nyár közeledtével újra nagy népszerűségnek örvendenek a fagylaltok. Ha nem vizezett, íz fokozókkal teli édességre vágysz, hanem olyanra, melyet saját kezeddel készítesz, és pontosan tudod az összetevőit, tedd le voksod a házi fagylalt receptek mellett! A gyümölcsös, csokis finomságok garantálják a hűs perceket még a legnagyobb kánikulában is, és boldogság hormonokkal telítik majd szervezeted

A friss levegő fontossága

A szabad levegőn való tartózkodás a fertőzés elleni védelem szempontjából is kedvező hatású. Különösen a felső légutak fertőzése esetén fontos, hogy levegőre menjen a gyermek, mert csak úgy tudja elérni, hogy a kilélegzett levegő helyett baktériummentes levegőt lélegezzen be.

Agyturbózó táplálékaink

Mielőtt még rávágnád: “persze, tudom, csoki, cukor…”, görgess tovább, és rájöhetsz, hogy milyen falatokkal segíthetsz az agyadnak az információ felvételben egy stresszesebb, vizsgák előtti időszakban.

Amikor már elviselhetetlen a kánikula

A kánikula sokunknak megkeseríti az életét, tudom, hogy a többség szereti a nyarat, viszont az ember nem lehet nonstop vízparton, bizony jól jönnek trükkök a mindennapi életben a forróság elviseléséhez.

A forrásvíz a legegészségesebb ital

Ha egészséges vizet szeretne inni, akkor az ásványvizek helyett válassza a forrásvizet! A természet valódi kincse ez, amely hozzájárul a testünk egészséges működéséhez, és nem utolsó sorban sokkal frissítőbb, mint bármilyen más víz, vagy ital.

Csipkerózsika álmainak virága

Most virágzik a vadrózsa, amely úton-útfélen megörvendeztet minket szépségével, ha a természetben barangolunk, vagy ha oly szerencsések vagyunk, hogy a kertünkben is van csipkebokor. Nem mindenki tudja, hogy a vadrózsából lesz a hecsedli, azaz a csipkebogyó, amelynek sok felhasználási lehetősége ismert. De vajon tudjuk, hogy már maga a virág is ehető?