Zöldségek zöldjei, melyeket nem szabad kidobni
Zöldségeinket megannyi módon fogyaszthatjuk, minél színesebb a tál, annál finomabb és egészségesebb, de ne feledkezzünk meg arról, hogy egyes zöldségek levelei is zamatosak, vitamindúsak és ezerféleképpen felhasználhatóak. Nézzük, mik ezek!
Könnyű saláták nyárra
A kánikulában a szervezetünk is pihenésre vágyik, ráadásul nem is esik jól egy nehéz étel a hőségben. Mutatjuk, milyen alternatívák vannak.
Konyhakert kezdőknek
Ha felmerült már a gondolat, hogy jó lenne saját fűszernövény vagy zöldség a konyhába, akkor itt a segítség. Mutatjuk, hogyan érdemes belevágni.
Hallottál már az U-vitaminról?
Ön fogyaszt elegendő U-vitamint? Miért fontos ez az anyag és honnan juthatunk hozzá? Ezekre a kérdésekre válaszolunk cikkünkben.
Csíráztassunk. Mit, hogyan, miért?
Miért kellene csírákat ennünk? Mert a csírák enzimbombák. Magas a vitamintartalmuk mellett jelentős az aminosav-, az enzim-, az antioxidáns- és az ásványi anyag tartalmuk is, ezáltal fontos, értékes tápanyagforrást jelentenek. Megér egy próbát!
Retek körkép
A retek nagyon egészséges zöldség, ráadásul manapság több fajta is elérhető a hazai piacokon, egész évben, nemcsak tavasszal. Milyen fajtái vannak? Milyen finomságokat lehet készíteni belőle? Valóban vannak gyógyhatásai is? Ezekre a kérdésekre kaphatunk választ a mai cikkünkből!
Együnk színeket! - Szivárvány, a tányérunkon!
Gyönyörű évszaknál járunk, elkezdődött a tavasz, igaz szeszélyes mivolta megmutatkozik, de mégis az egyik év legizgalmasabb hónapjait jelenti. Gondolj csak a kedvenc színeidre, s most nemcsak a ruháidról beszélek, hanem szivárványszínű virágokról, színes ételekről. Együnk tavasszal színeket!
5 mm-be zárt életerő- A csírák csodálatos világa
Nem csak a lelked, a tested is várja már a tavaszt, a vitaminraktárakat feltöltő friss zöldségeket. A primőrök megjelenéséig az életesszenciát hordozó csírákkal pótoljuk a megcsappant vitaminkészleteinket!
Természet-adta nyugtatók
A stresszel, a negatív érzelmekkel a táplálkozásunk is segíthet megküzdeni. Együnk-igyunk úgy, hogy nyugodtak legyünk!
A fekete a jobb
A csúnya és finom állítás analógiáján haladva sokszor bizony a csúnya és egészséges kijelentés is igaz. A fekete retek esősorban a megfázás ellen jó.
Ide veled retekcsíra!
A kellemes idő egyenes következménye, hogy hamarosan megjelennek a piacon az első friss, új zöldségek. Ilyen például a ropogós, ízletes retek. De addig is, érdemes kipróbálni a retekcsírát, ami az influenzás, megfázásos időszakban különösen hasznos áldásos hatásai miatt.
Egy egyszerű vitaminbomba
A retek főként tavaszi csemegeként számon tartott zöldség, de magas vitamintartalma miatt az őszi és a téli hónapokban is nagyon hasznos lehet szerveztünk számára.