Menü

A francia nők alakjának titka

Sokan úgy tartják, hogy a francia nők alakja páratlan, a divat, a párizsi elegancia, a sikk jellemzik őket. Ahhoz, hogy ezt fenntartsák, jól jön egy kis praktika.

Édes és sós hűsítő nyári levesek

A kánikulai időszakban kisebb az étvágyunk, mint máskor, ráadásul a forróságban - még ha tudományos kutatásokból tudjuk is, hogy egy meleg ital jótékony hatású - bizony jobban esik egy jéghideg üdítő, vagy hűtőhideg leves. Egy könnyű krémleves vagy gyümölcsleves előételként, de akár egy teljes ebédként is megállja a helyét nyári időszakban.

Hagyományos karácsonyi ételek

Sok háziasszonynál talán örök dilemma, hogy karácsonykor mi kerüljön az ünnepi asztalra, másoknál pedig ellenkezőleg: egyértelműen a megszokott és jól bevált, évtizedes karácsonyi ételek készülnek. Melyek ezek a klasszikus fogások, mit eszünk karácsonykor?

A legédesebb tök, a Hokkaido tök

Nem csak hihetetlenül egészséges, de elképesztően finom is a tökök királya, a Hokkaido tök.

Miért olyan népszerű a mediterrán étrend?

Ha becsukom a szemem a mediterrán diéta kapcsán egy roskadásig megrakott asztalt látok, mindenféle színes salátával, teljes kiőrlésű bagettekkel, sajtokkal, olívaolajjal, mozzarellával, paradicsommal, tésztákkal, szószokkal - egy gyönyörű megterített tengerparti asztalon. Igen, álmodozom.

Karácsonyi levesek

Hogy miért épp levesek? Mert egy finom ünnepi leves nem hiányozhat a karácsonyi menüből. Az ünnepekre sokan készítenek halászlevet, húslevest, ragulevest, hideg tejszínes leveseket, krémleveseket. Akinek még nincs menüterve, természetesen nincs elkésve, segítjük néhány alternatívával az ötletelést.

Együnk sok levest!

Egy tál meleg leves, ami tele van zöldségekkel, hússal, tésztával vagy bármi mással, amit szeretnénk - megnyugtat egy hosszú nap után, kiadós ebéd lehet, esetleg gyógyír a gyomorbántalmakra, és jól csillapítja az éhséget is.

A legfinomabb krémlevesek

A zöldségkrémlevesek híresek arról, hogy gyorsan és egyszerűen lehet elkészíteni őket. A sokféle alapból készülő ételeket sokféle módon is fűszerezhetjük, ami különlegessé varázsolja az ízvilágot. Pár csavarral pedig az egyszerű receptből rendkívül finom és rendkívüli leves készülhet.

Három recept szilvával

Október közepére elérkezett az igazi ősz, ami egyet jelent a színpompában úszó természettel és a rengeteg ízletes őszi gyümölccsel. A következő három recept az őszi gyümölcsök királynőjének, a szilvának különböző felhasználásához kapcsolódnak.

Nyári ételek, amikhez nem kell sütő

A kánikula közepén sem kell feltétlen a konyhában megsülni otthon, csak némi kreativitás kérdése és máris mellőzhetjük a sütőt vagy a tűzhelyet.

Levesek – amelyek lehetnének népszerűbbek

Egyes kultúrákban levest enni sem szokás. A franciák például leginkább valami könnyű salátát esznek előétel gyanánt. Mi viszont élünk-halunk az ízletes levesekért, sőt, újabb és újabb variációkat találunk ki, amelyeket elkészíthetünk. Pedig vannak hagyományos levesek, melyek a megérdemeltnél kisebb figyelmet kapnak. Belőlük láthatunk egy rövidebb összeállítást.

Együnk zöldséget, gyümölcsöt a nyár után is!

Mindenki tudja, hogy a zöldség és gyümölcs fogyasztása mennyire fontos része az egészséges táplálkozásnak De hogyan együnk megfelelő mennyiséget belőle az őszi-téli téli időszakban? Ehhez nyújtunk segítséget most induló cikksorozatunkban. Az első részben a levesekről lesz szó.

Miért szeretjük a brokkolit?

A brokkoli egyre elterjedtebb kedvenc hazánkban is, és nem véletlenül. Széles körűen felhasználható zöldség, amely a vitamindús táplálkozás része, ráadásul segít a rák megelőzésében.