Menü

Ráérős főzés

Ha abban a szerencsés, avagy kevésbé szerencsés helyzetben vagy, hogy sok időt tölthetsz az otthonodban, esetleg van egy-két ráérősebb napod, próbálj ki valami olyat, amire néha sajnálod az idődet. Gyors ételek, gyors étkezés, gyors főzés helyett próbáld ki a lassú ételek, hosszú étkezés, ráérős főzés kombinációját. Adjuk meg a tiszteletet az ételnek, amit készítünk és fogyasztunk!

Közel-keleti csicseriborsókrém: hummusz

A hummusz évek óta sláger-élelmiszernek számít. Egészséges, jól néz ki és sokféleképpen felhasználható.

Legerősebb zsírégető fűszerek, amelyek megduplázhatják a fogyást

Kapszulák helyett próbáld ki, hogy más alapanyagokkal főzöl. Gondoltad volna, hogy vannak olyan zsírégető fűszerek, amelyek jobbá, finomabbá, ízletesebbé teszik ételeidet és közben a fogyást is segítik? Pedig így van!

A krónikusan alacsony vérnyomás kiváltó okai, kezelése

Az orvostudomány rengeteget foglalkozik a vérnyomás kóros értékeinek egészségre gyakorolt hatásaival. Ennek ellenére legtöbbször csak a magas vérnyomásról hallunk. Az alacsony érték az agyi teljesítmény csökkenését, a motiváció hiányát és a gondolkodás lassúságát eredményezheti.

A mérleg mondjon le – avagy az ünnepi evészet

Hamarosan karácsony és szilveszter, ünnepi evészet és rokonság, diós bejgli meg töltött káposzta, szaloncukor és társai. Készülj fel, húzós lesz, de nem feltétlen jár plusz 4 kilóval megint. Néhány rövid tanáccsal megreformálható az ünnepi menü! Lássuk csak!

"Itt van az ősz, itt van újra..."

Előfordul, hogy így ősszel igencsak szeszélyes az idő, gyakran barátságtalan időre ébredünk, ami sajnos meg tudja határozni a napindító hangulatunkat, ám semmiképp nem szabad, hogy egy esősebb, borúsabb időjárás, vagy a reggel napfény hiánya elrontsa a kedvünk! Az ősz is szép. Így, ahogy van.

Két ízletes étel zsenge zöldbabból

Ha van a kertedben zöldbab, vagy nincs, de szereted, akkor ideje, hogy pár új receptet is kipróbálj. Szerencsére rengeteg módon fel lehet használni, így a kreativitásodat most a konyhában is kiélheted.Recept tippek következnek...

Most mit is akartam csinálni? Avagy: agytápláló ételek

Első körben talán furcsán hangzik, hogy az étkezésünkkel tehetünk a feledékenységünk ellen, pedig valóban megállapítható, hogy egyes tápanyagok hatására javul az agyi vérkeringés, a memória, a koncentrálóképességünk. A memória is befolyásolható az életmódunkkal, az elfogyasztott élelmiszereinkkel.

Együnk színeket! - Szivárvány, a tányérunkon!

Gyönyörű évszaknál járunk, elkezdődött a tavasz, igaz szeszélyes mivolta megmutatkozik, de mégis az egyik év legizgalmasabb hónapjait jelenti. Gondolj csak a kedvenc színeidre, s most nemcsak a ruháidról beszélek, hanem szivárványszínű virágokról, színes ételekről. Együnk tavasszal színeket!

Tiszta konyha - rendes ház

A konyha otthonunk legérzékenyebb része, tisztán tartása rendkívül fontos feladat. Néhány apró és egyszerű praktikával könnyen rendezett és átlátható, tiszta konyhánk lehet.

Mi kerüljön a szendvicsbe?

Ha a te is rendszeresen uzsonnát készítesz a gyereknek az iskolához, vagy egyszerűen csak szendvicsrajongó vagy, mint a Jóbarátok Joey-ja, esetleg szeretnéd feldobni az étkezéseidet, akkor íme néhány szuper szendvicsötlet!

Tart a grillszezon - süssön teljes mértékben olaj nélkül

A cukor és a finomliszt mellett az elhízás egyik legfőbb oka, hogy túlságosan sok étkezési zsiradékot, olajat használunk sütés-főzés közben. A megfelelő grillezési technika mellett azonban úgy süthetünk, hogy egyáltalán nincs szükségünk olaj felhasználására.

A főtt tojás imádata

Húsvét környékén gyakran járunk úgy, hogy lelkesen elkészítjük a sok szép főtt tojást, majd nem tudunk vele mit kezdeni. Pedig a főtt tojás isteni eledel, nagyon egészséges és sokféleképpen felhasználható. Összegyűjtöttük a kedvenc felhasználási javaslatainkat.

Miért egészséges a forralt bor?

Ismét itt van a forralt bor szezon, amikor mind a karácsonyi vásárokban, mind otthon szívesen eliszogatunk egy pohárka finom fűszeres forralt bort. Azt tudjuk, hogy meghűlés, nátha esetén jót tesz a forralt bor, de azt is tudjuk, hogy miért?